T’Challa M

Op zondag 23 april jl. is onze merrie Dalme Lonka RT (v. Olivi) bevallen van een hengstveulen. Ze liep al zo’n 12 dagen met harsdopjes, maar verder geen tekenen van een naderende geboorte. Gelukkig hadden we deze dagen geen vals alarm van het BirthAlarm. Zondagmorgen om 04:30 uur ging het alarm dan wel af en voor ons een teken om naar stal te gaan. Een kwartier later kwam het veulen in de wereld. Alles is voorspoedig verlopen.

T’Challa M is een nakomeling van de hengst Mister U.S. (v. Grey Flanell). De hengst valt op met zijn bijzonder actief voorbeen, zijn vermogen tot verzamelen en goede houding. Dat zijn talenten sterk verankerd zijn maakt hem als fokhengst ook interessant. Dit talent is ook gezien door Edward Gal en de ‘Master himself’ heeft deze parel in opleiding.

Mister U.S. zijn moeder kennen we ook als de moeder van Total U.S. en Dante U.S. Zij is een dochter van de fantastisch fokkende Oldenburger hengst Sir Donnerhall I. Hij zet de hengstenlijn van zijn vader Sandro Hit met succes voort en heeft bij meerdere stamboeken al meer dan 100 goedgekeurde zonen. Grootvader Don Schufro is een begrip in de sport en fokkerij en een van de meest invloedrijke verervers van de afgelopen decennia. Grey Flanell, de vader van Mister U.S., is een van de jongste Grand Prix-hengsten in Duitsland. Met de Grand Prix-hengsten Gribaldi, Clavecimbel en Ferro in zijn afstamming heeft Grey Flanell zijn aanleg niet van vreemden. In de fokkerij zijn al tien zonen van Grey Flanell.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *