Clothilde RT

Clothilde RT 3 jaar oud
Elite Sport (Lichte Tour) IBOP

In 2023 hebben we helaas afscheid moeten nemen van deze fantastische merrie. We hebben twee fijne merries van haar op stal en we hopen dat zij in de voetsporen van hun moeder kunnen en mogen treden.

De afstammeling van deze Elite Sport IBOP merrie is Gribaldi x Purioso x Farn. De moeder van Clothilde is de Keur Prestatie Sport (Dressuur) Z springen +Z dressuur merrie Hilde. Deze merrie komt uit de stammoeder Vlekdingske, waar maar liefst 6 prestatiemerries uit zijn gekomen, een daarvan is de moeder van Hilde; de Keur Preferente Prestatiemerrie Zinnia.
De vader van Clothilde is de bekende hengst Gribaldi (Kostolany x Ibikus) Deze hengst is internationaal bijzonder succesvol geweest in de Grand Prix dressuur. Ook op de merriekeuringen is Gribaldi uiterst succesvol. Van de 707 in het stamboek opgenomen merries behaalde 332 merries minimaal het ster predikaat, een hoog percentage van 46%. In de mannelijke lijn wist Gribaldi door te stoten met de bekende hengst Totilas, Grand Prix hengst IPS Painted Black en de hengst Bodyguard. Gribaldi heeft een fokwaarde sport dressuur van 145 met een betrouwbaarheid van 97%. Tijdens de KWPN Hengstenkeuring van 2010 heeft Gribaldi op basis van zijn succesvolle nakomelingen in de dressuursport het predicaat preferent gekregen.