Puppy’s 2021

Op 9 januari 2021 is onze Somnium de Custodia Violet bevallen van 9 pups. Een pup is helaas dood geboren. De bevalling is voorspoedig verlopen en moeder en pups maken het goed. Shiva moest in het begin nog wel een beetje wennen aan haar pups maar gaat zich steeds meer ontspannen en zorgt goed voor haar kroost.

Op 18 januari hebben we helaas afscheid moeten nemen van het reutje Speed. Zijn darmwand was behoorlijk verdikt en dit is waarschijnlijk door een ontsteking veroorzaakt. De dierenarts kon niets meer voor hem doen en daarom hebben we besloten om hem in te laten slapen. Ook al was Speed niet lang bij ons, vergeten doen we hem zeker niet!

9/1/2022 Vandaag mogen de pups hun eerste kaarsje uitblazen. Wat is de tijd omgevlogen en wat gaat het goed met ze!

28/2/2021 Er gaat een wereld open voor de pups. Allemaal druk op onderzoek uit in de tuin. Ze wennen op deze manier aan allerlei andere geluiden. Een geluid van een hulpdienst is dan op z’n tijd nog best een beetje spannend. Erg leuk om te zien hoe dan elke pup hier individueel mee om gaat. Inmiddels hebben alle pups een nieuwe eigenaar gevonden. Wat zullen we ze straks toch gaan missen! We gaan de laatste dagen dan maar extra van ze genieten 🙂

13/2/2021 En wéér is er een week voorbij gevlogen!! Het gaat goed met de pups. Ze beginnen al erg leuk interactie met mensen te vertonen en slapen daarnaast natuurlijk ook nog erg veel. Ze zijn gek met hun pluche knuffels en deze worden door de woonkamer heen gesleept. Inmiddels krijgen ze 3x per dag vast voedsel te eten en dit wordt schoon opgemaakt, zo niet dan helpt mama Shiva wel een handje 😉 Aankomende woensdag zullen de pups gechipt worden. De week er op gaan we met ze naar de dierenarts voor de eerste enting. Daarnaast zullen ze helemaal nagekeken worden.

6/2/2021 Het lijkt wel of de pups met de dag knapper worden, maar misschien zijn we dan ook wel wat bevooroordeeld 🙂 Pups zijn inmiddels 4 weken en worden al hele hondjes met hun eigen karaktertjes. Sinds begin van de week eten ze al vlees en dit eten ze erg goed. De geweekte brokjes zijn nu ook aan het voedingsschema toegevoegd en ook deze worden met smaak opgegeten. 4 weken betekent tijd voor de tweede ontworming. Dit werd niet helemaal in dank afgenomen, maar we geven ze wat dat betreft geen ongelijk.31/1/2021 We zijn weer een week verder en daarmee is het tijd voor de fotoshoot. Je ziet de pups per dag groeien. Inmiddels beginnen de tandjes al redelijk door te komen. De buizen in de werpkist worden dan ook als verkoeling gebruikt en zo af en toe wordt er aan de vingers geknabbeld. De pups beginnen onderling interactie te vertonen en beginnen wat met elkaar te spelen. Daarnaast worden de stembanden zo nu en dan flink getest!

23/1/2021 Inmiddels zijn de pups al weer 2 weken oud. Ze hebben hun eerste ontworming gehad en hun scherpe nageltjes zijn een beetje bijgeknipt. Is voor Shiva haar tepels wel zo fijn.
Elke week maken we foto’s van de pups om jullie zo op de hoogte te houden van hun ontwikkeling. Ze zijn ware modelletjes voor de camera!

Er heeft een dekking plaats gevonden tussen Campo di Cavallo Goofy en Somnium de Custodia Violet. Op 4 december is er een echo gemaakt worden om te kijken of Violet drachtig is. En de dekking is geslaagd! Zo rond 9 januari 2021 zullen we (als alles goed mag verlopen) de puppy’s mogen verwelkomen. Violet verblijft bij een familielid van ons en zal daar ook gaan bevallen.
Zelf zullen we tijdens de bevalling aanwezig zijn ter ondersteuning en zullen daarna geregeld bij Violet en haar pups langs gaan om te zien hoe het met ze gaat en om te zien hoe de pups zich ontwikkelen. En daarnaast is het natuurlijk ontzettend leuk om interactie te hebben met de pups.