Son Romancier M

Maandag 30 mei jl. is onze Elite Sport Ibop merrie Clothilde RT (v. Gribaldi) bevallen van een hengstveulen. Ze was al enkele dagen over tijd maar gaf nog geen tekenen van een aankomende geboorte.
Rond het middaguur was het dan wel zo ver. Helaas hadden we tijdens deze geboorte weer wat stress. Het was een red bag delivery. Dit hadden we nog nooit bij handen gehad. We moesten direct handelen met de dierenarts aan de telefoon. Gelukkig heeft alles goed mogen gaan. Om 13.15 uur zag een zwart hengstveulen het levenslicht. Hij was vanaf het begin al goed bij. Na controle van dierenarts kon hij samen met z’n moeder naar binnen toe.

Son Romancier is een nakomeling van de KWPN hengst Next Romancier (v. Fürst Romancier) Hij is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van Fürst Romancier. Hij scoorde een mooi totaal van 81,5 punten op zijn verrichtingsexamen. De moeder van Next Romancier is Haizenzi. Een Eite IBOP merrie van San Amour I, die opviel op de keuring. Ze ontving bij haar stamboekopname maar liefst 90 punten voor haar exterieur en 85 punten voor haar beweging en was achtste op de NMK. Deze sterke ‘Astrada’-moederstam geeft zeer veel beweging en sport mee. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *