Clothilde RT drachtig

Elite IBOP Sport (Lichte Tour)
merrie Clothilde RT (v. Gribaldi)

Dat fokken met paarden niet altijd vanzelf gaat hebben we dit jaar behoorlijk mogen ervaren.

Allereerst een doodgeboren veulen. Daarna bij eerste dekking wel een dracht maar helaas geen levensvatbaar vruchtje. Jammer genoeg bleef na deze ‘dracht’ een goed ei om te kunnen insemineren achterwege. Na enkele inseminatie pogingen nog geen embryo. In tussen moesten we ook een keer switchen naar een andere hengst aangezien de gekozen hengst uit de dekkerij was gehaald. Uiteindelijk hebben we een keuze gemaakt en zouden we nog 1 poging wagen om Clothilde RT drachtig te krijgen.
Zoals ze wel eens zeggen ‘Lest Best’ bleek nu dan ook zeker het geval. Vandaag hebben we de merrie gescand en ze is drachtig!! We zagen een mooi embryo met een kloppend hartje.

Next Romancier

De vader van het veulen is de jonge KWPN hengst Next Romancier. Hij is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van Fürst Romancier. Hij scoorde een mooi totaal van 81,5 punten op zijn verrichtingsexamen.
De moeder van Next Romancier is Haizenzi. Een Eite IBOP merrie van San Amour I, die opviel op de keuring. Ze ontving bij haar stamboekopname maar liefst 90 punten voor haar exterieur en 85 punten voor haar beweging en was achtste op de NMK. Deze sterke ‘Astrada’-moederstam geeft zeer veel beweging en sport mee.

We zijn erg benieuwd naar de uitkomst van deze combinatie van beide ouderdieren waarin sport en predikaten terug komen. We hopen dat alles goed mag gaan en dat we zonder complicaties in mei 2022 een veulen mogen verwelkomen.